Smart Design Studio - Sydney Architects

Chapple Residence

Good things come in small packages – in this case, the transformation of the rear of a Victorian terrace house in Sydney’s Forest Lodge, which resulted in a beautifully modern kitchen and living space. The owners wished to tidy up an awkward warren of small rooms at the back of their house, make a new kitchen and family space, and in doing so, open up the house to the courtyard garden with a seamless transition between inside and out.

 

With space at a premium, the challenge was to accommodate the requisite parts of a kitchen and living room in a single seamless wall of joinery. A wall of tall cupboards conceals a fridge, freezer, bottle storage, rangehood, IT station, desk, and drop-down television. Adjacent to the living room, a mirrored jewel-box of a room contains a guest wc and concealed laundry.  Our brief extended to the furnishing and styling of the room. Pieces offering deep comfort and warm tones were selected to offset the dark rigour of the architecture. The resulting space is a dramatic yet practical place to accommodate family life.

SMART DESIGN STUDIO ARCHITECTURE FROM THE INSIDE OUT