Smart Design Studio - Sydney Architects

Arbutus

This two-storey extension to an historic family home was conceived as a contemporary landscape structure. It plays to a landscape palette established in earlier work. It is viewed as a single storey structure from the main house and as two-storeys from below.

 

 

Six metre high blades are angled to balance privacy and frame views. These monumental walls orchestrate a dramatic play of light and shade on both the facade and internal spaces. Shadows are carefully considered as part of the overall form.

Detailed as if it was a precious material, concrete runs throughout dissolving the barrier between inside and outside. This project continues to test new technologies, with concrete treated as a liquid and sculptural material. Full height sliding doors test the limits at these proportions.

SMART DESIGN STUDIO ARCHITECTURE FROM THE INSIDE OUT

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
ErrorHere