Smart Design Studio - Sydney Architects

Heffron Hall

This 1960s brick building community hall and after-school centre had outgrown its original mission. The brief was to increase the floor space of the existing building with the addition of a trafficable rooftop, and to offer ideas for the re-invigoration of the centre and its surrounds to become a key community facility in inner-city Darlinghurst. Our approach was to rework the entire southern façade as glass. This not only opened up the buildings uses and users to its community, but also created a large-scale, reflected image of the sun-lit Burton St Tabernacle façade opposite. This glass façade was developed as an artwork, referencing the geometric, colourful artwork of the period in which the building was constructed. Designed 2012.

SMART DESIGN STUDIO ARCHITECTURE FROM THE INSIDE OUT